De coaching is helemaal afgestemd op jou. Jouw hulpvraag staat centraal.

Het formuleren van jouw persoonlijke doel is de allerbelangrijkste eerste stap in het coachproces. Mijn rol als coach is vervolgens om je te ondersteunen in het bereiken van je doel en om stappen te maken richting wat jij echt wilt. Dat is niet makkelijk en kost tijd. Het voordeel van een persoonlijke coach is dat je begeleid wordt tijdens alle stappen die je neemt. Je staat er niet alleen voor. Ik luister mee, ik vraag door op je verhaal, ik zet oefeningen in die je inzicht geven en die je aan het denken zetten (of je juist uit het denken halen). Tijdens de coachsessies maak ik onder andere gebruik van neuro linguïstisch programmeren (NLP), transactionele analyse (TA) en systemisch werk.

Het ontwikkelproces gaat, buiten de gesprekken om, door. Ook thuis en op je werk kan je aan de slag gaan met tussentijdse opdrachten. Die bespreken we met elkaar tijdens de coaching. Het doel is uiteindelijk dat je met de inzichten en vaardigheden zelf verder aan de slag kan gaan, ook na afronding van het traject. Praktisch resultaat staat voorop.

Aan het begin van een traject maken we eerst kennis met elkaar. Tijdens dit vrijblijvende gesprek bespreken we wat je wilt. Als er een wederzijdse klik is, maken we vervolgens een plan van aanpak in de vorm van een coach-leercontract. Ook zullen we dan de investering qua kosten en tijd bespreken. Gemiddeld genomen vinden er voor een coachtraject 2 tot 6 gesprekken plaats.